sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulukuun pihahommia

Vähän aika sitten tuli ensilumi, joka suli parissa päivässä pois. Pikkutytön on vaikea uskoa, että tällä viikolla ei enää voikaan laskea omenapuiden välissä pulkkamäkeä.
Ei ole lunta, ei.

Jo marraskuun lopussa naureskelin, että eipä ole ennen tullut tehtyä puutarhatöitä näin myöhään talvella. Tänään, viikko ennen joulua, otin taas kuokan käteen ja seisoin vesisateessa kaivamassa maata. 
Talon edessä on ryteikkö, joka on joskus ollut kukkapenkki. Ehkä.
No no. On se vieläkin ihan kukkapenkki. Ja kun tarkemmin katsoo, keskellä näkyy
jo hieman esiinkaivettuna tämän päivän aihe ja syy, miksi kyykistelin kaatosateessa...
Siellä Vuorenkilpien keskellä seisoo vanha rautainen pata. Aika iso sellainen.

Musta tussi katosi kesken kaiken. Todennäköisesti sen löytää joku
2-vuotias, joka kokeilee sitä valkoiseen tapettiin.
Padan löytyminen selkiytti ajatuksia pihan järjestyksestä. Yllä nopea piirros muistilapuksi itselle ja presentoitavaksi ukolle. Padan ympärille portaat, joiden reunoille matalia mehikasveja, esikoita yms. Vuorikilpiä harvennetaan roimasti, ja niiden väliin istutetaan tulppaaneja, narsisseja ja lemppareitani eli liljoja. Nyt vain odotetaan kevättä, jotta nähdään, mitä siellä on jo valmiina.


Ja auringonkukkia. Todennäköisesti saunan eteen.
Toivon myös, että täällä kasvaa neliapiloita kuten edellisen kodin takapihalla. 

Ja tässä hieman opiskeltavaa talveksi.


Anyway, sitten se valitusosuus:
meille, joilla on viherpeukalo keskellä kämmentä, pitäisi olla jokin systeemi, josta helposti hakea tuntemattomat kasvit (lue: melkein kaikki). Minulta meni puoli tuntia saada selville, että tuo kukkapenkissä rehottava kaveri on Herttavuorenkilpi. Tiedoksi, että esim. Harjunpään Taimiston sivuilla (perennat.fi) olevat hakulistat "Perennat A-C", Perennat D-G" jne. EIVÄT auta silloin, kun ei tiedä mitä on hakemassa. Voisiko joku kehitellä meille kukkaidiooteille oman hakukoneen? Jossa olisi aloituskysymyksiä kuten "Etsin kasvia, jossa on a) paksut lehdet, b) ohuet lehdet tai c) tosi omituiset lehdet" ja jatkokysymyksiä kuten "Vastasit 'paksut lehdet' – ovatko ne lisäksi a) kumimaiset ja nahkeat, b) yksiväriset ja suonikkaat vai c) ihan oikeesti hei tosi omituiset?"


Siinä joululahjatoiveeni. Kiitos.


Vali(s)tusosuus nro 2:
jumaliste mun luurissa on p*ska kamera ja kaikkihan tietävät, ettei kosketusnäyttöä voi käyttää hanskat kädessä (ja siksi neropatit ovatkin kehittäneet "kosketussormihansikkaita"). No nyt selvisi lisäksi, ettei kosketusnäyttö toimi silloinkaan, kun siinä on pari sadepisaraa. Ehdotankin siis joulupukille, että voisi kehittää myös semmoisen puhelimelle sopivan minisadetakin? On se vaan niin mahottoman kätevää Suomessa, kun puhelinta ei voi käyttää kylmässä/märässä kelissä!

1 kommentti:

  1. Tuollaista palvelua ei taida netissäkään vielä olla, mutta voin tulla kesällä tunnistamaan kukkasiasi. :)

    VastaaPoista