torstai 29. joulukuuta 2011

Myrskyn jälkeen...

...on poutasää. Tiedoksi ulkomailla jouluansa viettäville, että Suomen yli pyyhkäisi Tapaninpäivänä kutakuinkin kohtalaisen kamala myrsky. Uutisissa ei juuri muusta puhuta, ja tuntuu että puoli Suomea on ilman sähköä. Kauppoja ja bensa-asemia on suljettu sähkökatkojen vuoksi, VR on sekaisin (mikä nyt ei sinänsä ole yllättävää). Mieheni tädin talo sai päälleen kaksi vanhaa suurta kuusta, ja ympäri heidän tonttiansa kaatuili vielä aika paljon muitakin. Kaverit soittivat iltapäivällä: "Saataiskos lämmintä kahvia teiltä, kun ollaan istuttu pimeässä ja syöty kylmiä ruokia aamuseitsemästä asti - nyt taitaa olla palokunta jo saanut ainakin yhden tien auki että päästäis täältä pois..."

Meillä ollaan kunnossa. Ainoastaan koristekaivo ja lintulauta menettivät kattonsa, ja talonvahtipeikko on nyt siipipuoli.

Mitä vanhaan puutaloon muuttava pelkää eniten? Homeongelmia vai putkien hajoamista, tulipaloja vai hirmumyrskyjä? En osaa sanoa. Keräilin kuistille unohtuneita kuravaatteita aamulla puutarhan eri nurkista ja ihmettelin, kuinka onnekkaita tällä kertaa oltiin ja nyt ainakin tiedetään, että talo kestää aika paljon. Toivotaan, etä nuo tien toisella puolella kasvavat jättikuusetkin kestävät – koska jäämme nyt innolla odottelemaan seuraava myrskyä. Sen pitäisi kuulemma iskeä tänään torstaina, ja olla edellistä pahempi.

Koristekaivon katto lensi. 
Samoin lintuaitan.
Ja kostoksi myrskylle tuhosimme itse vielä yhden katon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti