tiistai 11. syyskuuta 2012

Omenahillo pinjansiemenillä


Once again, Dan Sukkerin resepti. Sillä erolla, että kaapin perältä löytyneessä pussissa
oli vain n. 25 grammaa siemeniä jäljellä. Mun resepti siis:

1 kg kuorittuja, "vähän sinne päin pieneksi" pilkottuja valkeita kuulaita
500 g hillosokeria
½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
n. 25 g pinjansiemeniä

1. Pane omenapalat, sokeri ja nesteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen n. 15 min., sekoittele hilloa keittämisen aikana.
(Ja kun yhtäkkiä huomaat, että oho nuo palat on ihan liian isoja, käytä sauvasekoitinta kattilassa.)

2. Paahda pinjansiemenet puhtaassa, kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kauniin ruskeiksi (tai jos laitat ukon paistamaan, vahdi, ettei se polta siemeniä – tosin eivät ne vähän palaneetkaan hillossa pahalta maistuneet).
Sekoita siemenet kuumaan hilloon.

3. Jäähdytä vartti (Miksi? Enpäs.) ja purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.

Tällä tulee noin 1 litra valmista hilloa. Omenat voivat kai olla mitä tahansa lajiketta,
ja sitruunamehun voi korvata konjakilla ja viskillä.

Olen ajallisesti lyhyen mutta vaiherikkaan hillonkeittourani aikana onnistunut rikkomaan vasta 2 lasipurkkia (niistäkin tosin tiesin jo ekan kohdalla, mikä meni vikaan, silti oli vaan pakko kokeilla että jos se toka pysyis ehjänä. Ei pysyny.) Täydellinen, tölkkejä rikkomaton ohjeeni:

Keitä lasitölkkejä ja kansia n. 5 min. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna olla siellä niin kauan kuin hillo on valmis tölkitettäväksi. Älä anna hillon jäähtyä liikaa vaan tölkitä se mahdollisimman kuumana.

Kätevimmät apuvälineet tässäkin hommassa: metalliset grillipihdit & vanha vauvan harsoliina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti