sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Suklainen hapankirsikkahillo


Ukko osti mulle korkeat A-tikkaat, joten taas on tullut roikuttua kirsikkapuussa katkomassa kuivia oksia ja keräämässä korkeimmilla oksilla roikkuvia punaisia pullukoita. Ja tulipa puhuttua yksi työpuhelukin siellä ylhäällä.

Suklaa-kirsikkahillo syntyi tällä ohjeella (jälleen kerran Dan Sukkerin, voiskohan ne kohta alkaa maksaa mulle?)
Anyway, ohjeessa sanotaan valmistusajaksi noin 1 tunti – tästä puoli tuntia menee kivien poistamiseen, jos teet sen nopeasti ja varaudut siihen, että työskentelytila näyttää rikospaikalta.

Ja ohjeella täyttyy 3 kpl 0,25 dl:n tölkkejä.
Minua niin kovasti ärsyynnyttää, että kovin harvassa ohjeessa tämä mainitaan.

Jätin konjakin reseptistä pois. Ja suklaata olisi ehkä voinut olla vähän vähemmänkin, mutta ainakin vielä lämpimänä tämä maistui siltä, että nuo kolme tölkkiä taitavat tyhjentyä jo ensimmäisten letunpaistojen aikana... Slurp.


Alkuperäistä mukaillen:

1 kg hapankirsikoita
1 paketti (330 g) hillo-marmeladisokeria
1 rkl sitruunamehua
75 g raastettua tummaa suklaata

- Huuhtele kirsikat ja poista kivet.
- Soseuta marjat ja sekoita ne sitruunamehun & sokerin kanssa kattilassa.
- Keitä 4 minuuttia. (No huh kun on tarkkaa! Taisin keittää 4 ja puol?)
- Ota kattila liedeltä, kuori vaahto huolellisesti ja sekoita joukkoon suklaa.
- Kaada hillo lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä viileässä.

Dexter ja CSI:n kaverit osaavat jälkien perusteella kertoa, missä kohtaa tekijä on seissyt.
Suklaan raastaminen on sottaista hommaa, joten se kannattaa mahdollisuuksien
mukaan ulkoistaa. Tässäkin aviomiehet ovat käteviä.

Vaahtoa tulee paljon.

Post scriptum: Sopii myös ihan tavallisen pullan päälle levitettynä. Slurp.

1 kommentti:

  1. Nämä sun kuvat on jo niin herkullisia! Mulla jäi kyseinen hillo maistamatta synttäreillä. Ens kerralla parempi onni!

    VastaaPoista