perjantai 6. joulukuuta 2013

Valoisaa aikaa ja sinistä itsenäisyyspäivää!


Jesh, kynttilä- ja jouluvalofriikki on päästetty irti!

 
Tai, siis, no, syys- ja talvivalojahan nuo ovat, tai "pimeän ajan valoja". Meillä kun ei saa puhua joulusta liian aikaisin. Lauseessa "Huh, se on ohitse" on luvallista käyttää joulu-sanaa, mutta muuten koko asia alkaa ahistaa tuota fiksumpaa puoliskoani.
("Hän miettii miksi toinen täällä joulun lapsi oooon, ja toinen sitä kammooooaaaa...")

No mutta, asiaan. Minähän ostin tohinalla viime tammikuun aleista uusia jouluv... anteeksi, talvivaloja niiden vanhasta talosta hävitettyjen tilalle. Ja arvatkaapa mitä saattaa käydä silloin, kun ostaa tohinalla? Saattaapi ostaa ihan mitä sattuu lukematta kunnolla, mitä paketin päällä lukee. Ottaa vaan siitä kasasta ja luulee ottavansa samaa, mitä siinä vieressä on esillä mallikappaleena. 

Joten – tadaa – meilläpäs onkin SINISET jouluv... talvivalot!
(Nyt moni minut tunteva nauraa ääneen kuvittelessaan kakomisreaktiota, jonka minussa syntyi kun avasin paketin. Koska minullahan ei siis ole sinisiä valoja. Eikä vihreitä, eikä punaisia.)

Ajattelin antaa niille kuitenkin mahdollisuuden. Sillä aikani kaottunani (kakottuani? kakisteluani?) ja kahdeksaan kertaan paketista tarkistettuani, kyllä, siinä lukee "sininen", en siis voi syyttää ketään muuta kuin itseäni, ajattelin, että ehkä minä kuitenkin ostin ne tarkoituksella? Ehkä minulla oli tammikuussa tälle jokin syy tai selkeä ajatus? En muista sitä enää, mutta se on mahdollista, eikö olekin?

Siniset saavat mahdollisuutensa keittiössä, koska sinne olisi joka tapauksessa tullut joulukor... talvikoristelukokeiluja turkoosin, hopean ja viiskytluvunsinisen sävyissä. Olkoot siinä hetken ja ansaitkoon paikkansa talvessamme. Ainakin tytär on kovin ihastunut. 

 

 


Alla muutamia muita valo-otoksia ympäri kämppää. Olen erityisen ihastunut tuohon kuparinväriseen oksapalloon, joka löytyi kirppikseltä eurolla. Se oli jotenkin kammottava ja olin ajatellut käyttää siitä vain valot, mutta se löysikin paikkansa, suorastaan ihastuttaa seinään heijastuvilla kuvioillaan – ja toimii samalla kätsänä yövalona. Tummanvihreä lipasto Järvenpäästä Joken Osto ja myynti -liikkeestä, josta lisää joskus toiste. Ihan huikea paikka, jossa kannattaa käydä jo ihan turistikierroksella.

Kakolan lipastokin on saanut kavereita: kirppislöytöjä ovat niin tummanruskeana ostettu Ikean cd-kaappi ja sen vanhat lankavetimet sekä aiv-pullo, joka muuttui olkkarin tunnelmavaloksi pitkällä ulkovalosarjalla.

 



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti