tiistai 5. marraskuuta 2013

Weecos – kestävämpi kauppapaikka


Pikakelauksella täältä uudesta ekologisesta, eettisestä ja kestävästä nettikauppapaikasta löytyy varsin mielenkiintoista ostettavaa. On käsintekijöitä, kierrätysaatetta ja vintagea.


Mikäli oikein ymmärisn, Weecosin periaate on siis vähän kuin Etsyllä – kuka tahansa voi perustaa tänne putiikin, kunhan se täyttää vaatimuksen "kaikki Weecosissa myytävät tuotteet on valmistettu ympäristöä ja ihmisiä ja eläimiä kunnioittaen."

Yksi mukana olevista on Kätkö Vintage, jonka myyntilistoilta löytyy tätä kirjoittaessani ainakin Aarnion Pastilli oranssina, Kukkapuron C-Saturnus-nojatuoleja 2 kpl ja Tapiovaaran Fanett-setti.

Tarjolla on myös Aamumaan luomusaippuaa ja "maitopurkin somiste(Anna Nygård Design). Jälkimmäisestä ajattelin, että siinäpä vasta turhakkeiden turhake, mutta sitten tajusin tuotteen olevan aivan harvinaisen nerokas: se on valmistettu sälekaihtimista – ja pitää maidon viileänä.


Voi kumpa tällaiset nettikaupat ratkaisisivatkin kuluttamisen ongelmat. Käytettäisiin kaikki tavarat loppuun, ja tehtäisiin niiden jämistä vielä uusia. Asian kääntöpuoli toki on, että sen turhan tavaran shoppailu on turhan tavaran shoppailua myös tällaisista kaupoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti