Note to self, osa 1:
induktioliedelläpä et pystykään sulattamaan sitä rasvaa niin kuin aiemmin, siis suoraan teräsmitassa. Pitää laittaa alle liedelle sopiva kattila ja siihen vettä...
Note to self, osa 2:
Jos ammattilaisten tekemässä ohjeessa sanotaan, että "jätä reseptistä vesi pois käyttäessäsi vesipitoisempaa alkukesän raparperia", niin usko niitä ammattilaisia, hyvänen aika. Muuten tulee silleen jännästi löysä piirakka.
Note to self, osa 3:
Tee tätä uudelleen!
Todella helppo, oikein herkullinen perusperusohje 10–12 hengelle
Pohja:
1 muna
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl sulatettua
Oivariinia
2 dl luomumaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
vajaa 1/2 dl vettä
Keitä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. (En jäähdyttänyt kovin kauaa.
Tähän olisin muutenkin tarvinnut vähän lisäohjeita. "Sakea hilloke"
jäi vähän epäselväksi, joko raparperipalat olivat liian isoja tai kärsivällisyys
ei riittänyt, joka tapauksessa vetelin ne lopulta tehosekoittimella muusiksi,
jolloin koko homma meni liian nestemäiseksi.)
Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa,
tee näin:
Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5–8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä. (No kyllä. Just tämä olis pitänyt tajuta.)
Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5–8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä. (No kyllä. Just tämä olis pitänyt tajuta.)
Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja
jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan
(halk. 27–30 cm). Kaada päälle täyte. Paista 175 asteessa 30–35 min. (Taikina
tuntui jäävän todella löysäksi, ja sitä oli mahdoton nostaa vuoan reunoille.
Lopputulosta tuo ei kuitenkaan haitannut, varsinkin kun täyte oli niin löysää,
että se oikeastaan sekoittui taikinaan. Paistoin 40 min, olisi saanut olla ehkä
vielä kauemminkin.)
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun
vaniljakastikkeen kanssa. (Ehei, vaan tarjoiluun Ben & Jerry's The
Vermonster -jäätelöä! Maistui sen verran hyvälle, että seuraavaan
raparperipiirakkaan meinaan paiskata jo taikinaan ja täytteeseen mukaan
vaniljaa, vaahterasiirappia & pekaanipähkinöitä. Nami nami.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti