lauantai 5. marraskuuta 2011

Yksi huoli vähemmän

Hupsis, viikko vierähti taas. Viime viikonlopun löytö eli edellisen kirjoituksen "siitä ehkä lisää myöhemmin" -ympäripyöreily tarkoitti yllättävää kosteuslöytöä elintasosiiven yläpohjassa.


Ja se oli kuin olikin onneksi vain kosteutta. Ja ilmeisesti aika vähäistä. Tänään, nyt kun on tarkemmin tutkittu ja villoja siirrelty, voi melko varmasti sanoa ettei rakenteissa näy mitään – ainakaan sillä kohtaa, mistä vesi on tippunut.


Viime viikonloppuna halusin siis omin silmin nähdä, mitä talon yläpohjat ovat syöneet. Ihan jo vain siksi, että en ole koskaan käynyt minkäänlaisessa yläpohjassa (enkä pari kuukautta sitten edes tiennyt, mitä se tarkoittaa). Minulla oli kamera mukana, ja olin menossa ottamaan ihan muualta kuvaa, kun salama laukesi vahingossa. Välähdyksessä näkyi jotain mielenkiintoista...


Piilossa kulkusiltojen vasemmalla puolella, karhuvillakasan vierellä, näkyi tumma läntti. 


Tarkempi tutkiskelu kertoi, että jostain (apua, mistä?) oli tiputtanut vettä (apua, kuinka paljon?) ja villat olivat märkiä vielä toisessakin kerroksessa (apua, kuinka paljon tätä on?Eristeistä myös pöllähti niin huumaava märän tuoksu, että päätimme silloin olla kaivamatta syvemmälle ennen kuin olemme kysyneet jotain ammattilaiselta mielipidettä.


Kiireisen työviikon lomassa soitin siis jänniä puheluita sekä kunnan terveystarkastajalle että asuntokaupan yhteydessä kuntotarkastuksen tehneelle rakennusinsinöörille...


Ja tänään iltapäivällä yläpohjassa näytti tältä:

Ja katolla näytti tältä (mies ja tuubillinen Sikaflexiä toimii aina):


Ensiapu on annettu, ja nyt toivotaan, että potilas pysyy hengissä talven yli. Suunnitelmissa oli muutenkin laittaa koko lisäsiipi pinnoiltaan uusiksi, sillä mm. pesutilat ovat alkuperäiskunnossa, vessanpönttö on suihkutilassa suoralla näkymällä saunan lauteille, ja ilmastointiputket vedetty ihan miten sattuu, mm. lattialistoja tukena käyttäen. Myös Karhu-villan hengittävyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta se nyt kuulu tähän. Pääasia on, että höyrysulku on (ainakin kosteuslöydön kohdalta) kunnossa ja höyrysulun alapuolella sisäkatto täysin kunnossa. Samoin rakenteet ja viereiset villat joka suunnassa ovat kuivia, ainakin käsin kokeiltuna. Eikä missään näy eikä haise home.


Ja tulipa nähtyä katto toiseltakin puolelta. Harva meistä tietää, miltä suihkuhuoneen katto näyttää yläpuolelta :)


Seuraavakin ongelma on jo löytynyt ja selvityksen alla. Tai itse asiassa ongelma itse on jo vaivannut alusta asti, ennen tätä yläpohjahärdelliäkin, mutta sille saattoi löytyä syy viime torstai-iltana. Mutta... "siitä lisää myöhemmin, tai sitten ei, kunhan ensin selvitämme mistä on kysymys" vai mites se nyt meni... Toisin sanoen: maanantaina käy taas puhelin kuumana, sori vaan jo etukäteen pomo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti