lauantai 17. elokuuta 2013

Asuntomessut 2013, osa 1: pihat, saunat ja pihasaunat


Tämä ei ole sauna. Se on messujen kivoin talo – ei ehkä järkevin, mutta sisustukseltaan paras ja mielenkiintoisin. Täytyy todeta, että viime vuonna Tampereen messuilla sisustuksessa nähty mielikuvitus oli kadonnut johonkin. Ei enää "mummola meets tehdasmiljöö"- tai "kato iha ite tein" -meininkiä. Mutta siitä lisää myöhemmin, nyt ei mennä vielä sisään, paitsi saunaan.

Saunat ovat pääosin vaaleita (MIKSI?!?) Niissä on lasiseiniä, ja ne on sisustettu mustavalkoisin esinein, kuinka omaperäistä. Vain muutamassa kohteessa näkyy hieman rouheampi jälki.

 





 

  


Jokunen outo ratkaisukin on taas näytillä. Haluaisitko oikeasti istua saunassa ja katsella, kun siippasi istuu pöntöllä?


Joukossa on toki ihan helmiäkin. Jos minun pihasaunani joskus lahoaa käyttökelvottomaksi, haluan sen paikalle rinteeseen tällaisen. Ihan aito savusaunakellari, jonka katolla kasvaa mustikkaa:



Ja yksi pihasauna on tullut sisälle; tämä hirsisauna on rakennettu suureen suihkuhuoneeseen. Siis irrallisena. Kuten huomaatte, vasemmalla kuvassa seinän ja seinän välissä on rako:



Ja sitä mustikkaa kasvaa ihan joka paikassa. Tai jotain muuta varpua. Samoin kuin viime vuonna Tampereen messuilla. Johtuneeko siitä, että asuntomessualueet rakennetaan metsään? Pihaan täytyy saada jotain kasvamaan, koska pelkkää multaa on kurja katsella ja pihasuunnitelmaa aletaan toteuttamaan vasta ensi vuonna? Tai sitten tämä on sitä juurille palaamisen trendiä? Tähän täytyykin perehtyä tarkemmin...

Joka tapauksessa, nyt harmittaa, etten viime vuoden messuilla keskittynyt enempää pihoihin. Muistan siellä olleen kivoja yksityiskohtia, erilaisia toteutuksia ja jopa sitä lasten leikkikenttien turvamattoa. Tänä vuonna oli varpua, haketta ja isoa kiveä ympäröitynä pienellä kivellä. Nämä olisin kekannut ihan itsekin.

 

 



Betonisia pihakalusteita, mustia terasseja.




Kontissakin voi asua, lue vaikka tästä National Geographicin artikkelista lisää. Heräsi ajatus, että voisiko kontista rakentaa uuden pihasaunan, jos tuo vanha joskus oikeasti lahoaa? Tässä äärimmäisen näppärä kahden kontin asunto:

 


Pihat ovat luonnollisesti pieniä ja naapuri niin lähellä, että voit ojentaa kätesi keittiön ikkunasta ja lainata kananmunia. Joten mihinkäs sen kasvimaan muualle perustaisi kuin laatikkoon? Hyötykasveja näkyy paljon (siis myös mustikoiden lisäksi), ja se on vain hyvä asia.

 

Ja koska seuraava postaus tulee kertomaan asuntomessujen sisustustrendeistä eli puupinnoista ja turkooseista yksityiskohdista, niin loppuun vielä yksi pihakuva, jossa on puupintaa ja turkoosia:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti