sunnuntai 25. elokuuta 2013

Asuntomessut 2013, osa 2: mustavalkoista ja turkoosia, puuta ja betonia. Sekä yksi pohjapiirros ja paljon tarroja.

Se on kuulkaa värien käyttö nyt kielletty sisustuksessa.
Paitsi turkoosin ja muutaman muun sitä lähellä olevan sinisen. Ja ihan muutamaa pinkkiäkin saa käyttää, mutta niiden kanssa pitääkin sitten mennä överiksi. Muutama makuu- ja kylpyhuonekin oli siihen tapaan sisustettu, että ei ihme jos ukon tekee mieli karata välillä autotalliin tai parin neliön tekniseen tilaan muka jotain nikkaroimaan.

Ja se on kuulkaa nyt aivan pakko laittaa tarroja seinille. Älkää luulko, että inhoaisin sisustustarroja. Ehei, itse asiassa niitä on paljon kivojakin. Tykkään minä leipoakin, mutta en minä silti halua, että keittiöni seinällä lukee lehmänkokoisilla kirjaimilla "muffinssi". Kun olet kävellyt läpi kymmeniä taloja, joissa lähes jokaisessa on seinätarroja lähes joka huoneessa, tunnet hetkellistä vihaa jopa lapsesi tarrakirjaa kohtaan.

Kaiken kaikkiaan, tuntuu kuin kaikki 29 taloa olisi tehnyt sama sisustussuunnittelija. Hänellä on meneillään vaalea tai valko-musta (osittain vielä korkeakiiltoinen) kausi – höystettynä tarroilla, puupinnoilla ja turkoosilla. (Ainoa?) mielenkiintoinen asia: betonilattiat sisätiloissa muutamassa kohteessa. 

Tässä vaiheessa muistutus itselle: nämä ovat asuntomessut, eivät sisustusmessut. No... tarjolla on 29 taloa, joissa melkein kaikissa on sama pohjapiirros. Muistaakseni tämän tyyppistä pohjaa ei löytynyt Kastellin lisäksi kuin yhdeltä muulta talotoimittajalta silloin, kun me teimme valintaa? Nopeasti selitettynä: eteisestä avautuu pitkä olokeittiö, jonka kaikki ikkunat ovat samaan suuntaan, ja kaikki makkarit on sijoitettu toiselle pitkittäispuolelle taloa. Nyt niitä on joka valmistajalla, ja se jos mikä tekee asuntojen erilaisuutta tutkiskelevan messukävijän visiitistä vähän tylsähkön (varsinkin kun se pohjapiirros on ihan sama, minkä näkee joka päivä kotiin tullessaan).

Joten pitkittäisiä olokeittiöitä ja betonilattioita, turkooseja ja tarraseiniä, olkaapa niin hyvät:

 





 

 

 

 



 

 






He hee, tämäpä onkin tapetti!


 




 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti