perjantai 27. heinäkuuta 2012

Erittäin hyvä kirppispäivä, taas

Pidän silloin tällöin, nykyään tosin harvemmin, kirppisturismipäiviä. Ajan johonkin lähikaupunkiin ja koluan useamman kirppiksen kunnolla ajan kanssa läpi. Olen jopa ollut kerran "kirppisbussiretkellä" – siis maksullisella bussiretkellä, jossa lauma meitä kirppisfriikkejä kuskattiin päivän aikana oikein useampaankin kaupunkiin. Se oli omalla tavallaan mukava ja mielenkiintoinen reissu, vaikken toista kertaa en lähtenytkään. Kierrän mieluummin yksin, jolloin minä yksin päätän milloin on aika lähteä seuraavaan paikkaan...

Yleensä auton takapenkillä on useampi nyssäkkä kotimatkalla. Päivä kirppisturistina Mäntsälässä ei myöskään pettänyt. Ensin helluntaiseurakunnan pitämä Kirjokaari-kirppis, joka oli todella täynnä aivan kaikkea, sen jälkeen lähellä sijaitseva Hirvibasaari, joka tuotti pienen pettymyksen muttei ihan tyhjin käsin kuitenkaan ulos päästänyt, ja viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä Kirpputori Aurinkoinen vähän kauempana keskustasta, jonka ansiosta se takapenkki sitten täyttyikin!

Riihimäen lasin Nanny Stillin Kirsi-sarjan jälkiruokakulhot Kirjokaaresta.
80-luvun alkupuolella suunniteltu Kirsi ei varmaan ole kovin arvokas tulevaisuudessakaan,
mutta minusta kupit ovat kovin söpöt ja tulevat tarpeeseen. Laatutavara.com myy tällä hetkellä
kuutta kappaletta hintaan 27 €, minä maksoin n. 10 € / 10 kpl.
Voisin metsästää samasta sarjasta vielä mehukannun.

 Hirvibasaarista kympillä 4 kpl vielä paketissa olevia vaaleita valmisverhoja.
Ja Aurinkoisesta 2 iiiisoa kangasta kesäpöytäliinoiksi, naurettavalla parilla eurolla / kpl.

 
Kuvastin Spegeln. Made in Finland. 4,50 €, Aurinkoinen.
Valkoiset lemmikkikupit ostin röyhkeästi suoraan Kirjokaaren työntekijöiden kahvipöydästä. Isoäidilläni oli saman sarjan kahvikuppeja, ja olen pikkuhiljaa lisännyt niiden määrää eri kirpputoreilta. En edes tiennyt sarjaan kuuluvista teekupeista ennen kuin joitakin viikkoja sitten löysin laatikollisen Femmatorilta – ja nyt niitäkin tuli lisää.


Ja kaikenlaista askartelutilpehööriähän tarttuu aina mukaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti