lauantai 7. heinäkuuta 2012

Roseborgin Varaosaliiteri

Olimme Ruotsinpyhtäällä Ruukki Picnic -harrasteajoneuvohappeningissä – mutta en minä siellä paljonkaan autoja nähnyt, vain kauniita tavaroita ja kaikkea mitä en vielä ollut tiennyt tarvitsevani erilaisissa sisustus- & käsityöputiikeissa.

Ja vanhan tavaran putiikeissa. Rakennusapteekki on varmaan kaikille tuttu, samoin Metsäkylän Navetta. Minäpä löysin tänään yhden lisää, Roseborgin Varaosaliiterin. Siis liiterin täynnä kaikkea, mitä olisin ehkä aika varmasti halunnut joutua ostamaan vanhaan taloon. Ja varmaan joudun aika paljon ostamaan uuteenkin. Tavallaan onkin helpottavaa, ettei enää kunnosta vuoden 1950 rintamamiestaloa – vaan saa rauhassa valita sitten vaikka 30- tai 60-luvun "varaosia" upouuteen taloonsa. Heh heh.



 


 

Olis tarjolla myös kokonainen kakluuni hemmetin hienolla hämähäkkiluukulla!
Roseborgilla on myös uustuotanto-varaosia, tietenkin. Suoraan verkkokauppaan tästä.
Tällä kertaa mukaan lähti (vain) 5 kpl vanhoja kolmen koukun naulakoita, jotka tulevat pesuhuoneeseen ja/tai pukuhuoneeseen. Sitten kun minulla taas joskus sellaiset on. Ja lisäksi – aina oppii uutta kun on kotoo pois – tiedän nyt, että metallin voi ruosteenestokäsitellä kuumentamalla sen hehkuvan kuumaksi ja upottamalla pellavaöljyyn. Tarpeellinen vinkki sitten kun joskus pääsen kahden tällaisen vanhasta talosta säästetyn kimppuun:
(Ja pakkohan ne on kunnostaa, koska ukko sai
arven nenänvarteensa niitä irti kiskoessaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti