sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tuunattu clafoutis eli hapankirsikkapannukakku vol. 2

Hesarin kirsikka-clafoutis oli niin hyvää, että päätin ryhtyä omiin kokeiluihin. (Olen siis sellainen kokki, että jos alkuperäisellä ohjeella tulee pahaa, en jaksa selvitellä mikä meni pieleen vaan unohdan koko homman. Jos taas lopputulos on hyvä, alan kehittelemään siitä vielä parempaa. )

Tästä tuli supermehukas versio, koska käytin kaikki jääkaapissa olevat kirsikat eli jonkun verran yli ohjeen. Kaapin perukoilta löytyi myös kardemummaputkilo ja kookoshiutaleita, ja tuumasin, että nehän jos mitkä sopivat pannukakkuun.

Resepti siis tällä kertaa:

n. 4 dl kirsikanpaloja (= kivet poistettu)
3 munaa
reilu 1 dl luomuruokosokeria
kukkuralliset 2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl täysmaitoa (hyla)
n. 1 rkl (= n. 1/3 putkiloa) kardemummaa

- Levitä kirsikat voideltuun vuokaan.
- Vatkaa kananmunia käsin muutama minuutti, lisää sitten sokerit ja vatkaa vielä hetki.
- Lisää jauhot ja suola. Sekoita huolellisesti, lisää sitten maito.
- Lopuksi viskaa joukoon kardemummat.
- Kaada taikina kirsikoiden päälle. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia
- Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
- Ai niin, ja kookoshiutaleita. Hyvää se oli ilmankin.
Mutta hiutaleiden kanssa niin hyvää, että seuraavalla kerralla taidan laittaa ne suoraan taikinaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti